Yangın Merdiveni Kapısı Üzerinde Buzz söylenti

Wiki Article

Yangın kapısı nasıl kullanılır? Yangın bapları, yangın alarmı yahut yangın dedektörü aracılığıyla rüşvetlanan yangın yerinde otomatik olarak kapanır. Yangın bapsı, bapnın üzerinde kâin yangın alarmı veya yangın dedektörü tarafından kontrolör edilen işleyiş sayesinde otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Yangın çıkış kapısı özellikleri olarak da andaçlan yangın kapısı özellikleri şunlardır

Yangın baplarında ki en önemli hususlardan birisi ise mürtefi ısı ve sıcaklığa dayanıklı olması gerektiğidir. Bu duruma istinaden yangın esnasında dumanın sızmaması ve insanların zarar görmemesi derunin özel ast örgülı malzemeler kullanılmaktadır. 

Hatta, bozuk yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair ikazyorlar.

Curcunalı, ısı ve ab yalıtımının tarafı teselsül epoksi polyester elektrostatik toz pentür sistemi ile yayılma ve yüksek parlaklığa sahiptir.

Fakat kullanıcı nüshası 50 kişeksiksiz sabık katlarda kaçış yollarının kapasite ve sayı itibarıyla en az yarısının korunmuş olması gerekir.

We offer solutions to your fire door requests in the color and size you want by sending us the RAL color codes you want. Alpgrup, which provides fire door delivery and installation services to every point of Turkey, is also with you after sales.

Zemin kattaki dükkân ve benzeri yerlerde şahsiyet sayısı 50’nin altında ve kaçış uzaklığı en uzak noktadan dış ortama açılan kapıya olan uzaklık 25 m’den az ise, yapı dışına uslu çıkış kifayetli akseptans edilir.

Kanatlardan biri durağan tutulabilir, müstacel durumda bir pim mekanizması ile çabucak açılması sağlanabilir.

feysbuk twitter-x linkedin whatsapp Yangın Çıkış Kapısı mail print copy Yazı Boyutu

Yangın merdivenine giriş ile bitirme sahanlığının aynı kotta olması gerekir. Umumi merdivenlerden geçilerek yangın merdivenine ulaşılamaz. Yangın merdiveni yuvalarının yerinin belirlenmesinde, en ırak kaçış mesafesi ve kullanıcı gaileü anayasa karşıır.

Esbak mimarilarda ve yangın merdiveni vadiı elverişsiz olan binalarda kaçış merdiveni inşaına olanak vermektedir. 

Yangın bapsı, duman geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını çelmek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Özellikle Türkiye'de henüz standartlar oluşmamışken giren UNI 9723 sertifikalı İtalya yangın kapılarından dolayı UNI kısaca İtalyanın yöresel standardı Türkiye'deki şartnamelerde halen katmıza çıkmaktadır. Türkiye'bile geçerli standart TS EN standartlarıdır. 

Report this wiki page